eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hamšík hvězdou pražské Sparty?! Měl tam nakročeno, ale…

Autor:
Datum: 25. 7. 2014

Je kapitánem a tahounem slovenské reprezentace, nejen v Neapoli, ale v celé Itálii patří mezi uznávané hvězdy. Nechybělo ale mnoho a kariéra Marka Hamšíka se mohla ubírat zcela jiným směrem. Stačilo, aby si jeho otec našel práci. Absurdní? Možná, ale skutečně je to tak.

Ve skromném klubu v Podlavicích, kde Hamšík s fotbalem začínal, záhy poznali, že jim vyrostl velký talent. I proto si talentovaného staršího žáka chtěla vyzkoušet pražská Sparta. Testování vyšlo na výbornou, největší český klub měl o Hamšíka zájem, jenže..

V Praze by s ním musel být jeho otec, který ovšem na dálku v české metropoli nenašel práci a z přestupu tak sešlo. Klub tak změnil až coby dorostenec, v roce 2002 zamířil do Slovanu Bratislava, který byl téměř před krachem.

Nepřehlédněte: VIDEO: Takhle sparťanský talent Rosický znemožnil Arsenal!

Otec vycházející fotbalové hvězdy vzal své peníze, za které Slovanu svého syna koupil. Risk ale vyšel, po sedmi druholigových zápasech se Hamšík junior stěhoval za 1,5 milionu do Brescie. Tehdy jeho italský příběh teprve začínal.

Je otázkou, jak by se kariéra Hamšíka vyvíjela, kdyby ve Spartě zůstal. Je ale více než pravděpodobné, že by velký obdivovatel Pavla Nedvěda v české lize dlouho nezůstal a zamířil by do některé z prestižních evropských soutěží.

-pha-
zdroj foto:  isifa/Jarmila Kovarikova

Reklama


Komentáře


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace