eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Slovensko na vlně euforie! Hamšík a spol. vedou kvalifikační skupinu!

Autor:
Datum: 10. 5. 2014

Začíná se psát na Slovensku fascinující fotbalová pohádka? Všechno tomu nasvědčuje! Slováci vstoupili do nové kvalifikace o postup na Euro 2016 ve Francii naprosto neskutečným způsobem. Už samotný los byl nekompromisní, Slováky čekala hned v prvním zápase Ukrajina, coby hlavní konkurent Slovenska na druhou pozici, jenž zaručuje přímý postup na turnaj. Druhý zápas čekal svěřence Jána Kozáka ještě těžší soupeř, obhájce ze Španělska. A jak si naši sousedé poradili?

Hamšík vedl svůj tým k prvnímu zápasu na horkou půdu do Ukrajiny. Tam kolikrát nedokáží zvítězit ani velcí favorité, třeba Francie si prošla v baráži na MS v Brazílii na Ukrajině peklem. Slovensko ale podalo skvělý týmový výkon, plně se koncentrovalo na svoji obranu a vyráželo ke smrtícím protiútokům a jeden z nich i vyšel. Róbert Mak využil krásné Hamšíkovy přihrávky a zařídil Slovensku první 3 veledůležité body.

Jenže tím tato pohádka nekončí! Včera slovenská reprezentace hostila silné Španělsko, které neprohrálo kvalifikační utkání od října roku 2006, což je už je pěkná doba. Ovšem Slovensko opět hrálo až hluboko nad hranicí svých sil a tak jako proti Ukrajině, i nyní se Španělskem se dostali do vedení. Svůj podíl na něm má Iker Casillas, který pustil střelu Kucky z přímého kopu, jež byla rozhodně chytatelná.

Byl to opravdu strhující zápas pro každého fandu slovenského fotbalu. V 82. minutě zápasu si ale obrana domácích dopřála chvilku nepozornosti, konkrétně kapitán Škrťel, který si nepohlídal kanonýra Valencie Alcácera a ten vyrovnal. Byl to dramatický okamžik a o zápletku bylo postaráno. Slováci se ale o pár minut opět vytáhli s nádherným protiútokem, kdy Ďuriš našel krásným centrem ve vápně Stocha, který netradičně hlavou vystřelil Slovákům senzační výhru!

Celé Slovensko tak nyní žije této neuvěřitelné výhry nad jedním z nejlepších národních týmů na světě a vedou tuto kvalifikační skupinu. Marek Hamšík odehrál celý zápas, ve kterém ukázal, že je to opravdu hráč toho nejvyššího světového formátu. Na hrotu se pral s převahou španělských obránců, přesto kolikrát dokázal vybojovat balón, podržet ho a založit nebezpečnou akci. Pochvalu také zaslouží fantasticky chytající Kozáčik.

-Michael Chvoj-
(foto: facebook.com/sfzofficial)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace