eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Britští analytici sestavili fotbalový žebříček: Lídrem Messi, osmý je Hamšík

Autor:
Datum: 18. 4. 2013

Společnost Bloomberg Sports, která důkladně analyzuje fotbalisty, vydala aktuální žebříček nejlepších padesáti hráčů světa. Na prvním místě Indexu BSports Power Football je Argentinec Lionel Messi. Druhý skončil Portugalec Cristiano Ronaldo a třetí Francouz Franck Ribéry. V elitní padesátce není žádný český fotbalista.

Odborníci v Bloomberg Sports analyzují hráče podle celé řady kritérií. Například podle obtížnosti soutěže, ve které hrají, podle postu či věku. Měří tak fotbalistovu výkonnost a následně jí boduje.

Kanonýr Barcelony Messi nasbíral 91,25 bodu, Ronaldo z Realu Madrid zaostal jen o devět desetin bodu. Třetí Ribéry z týmu úřadujícího vítěze Ligy mistrů Bayernu Mnichov zůstal těsně pod devadesáti body. Za nimi se umístili v elitní desítce Marco Reus, Andrea Pirlo, Robin van Persie, Giorgio Chiellini, Marek Hamšík, Gareth Bale a Santi Cazorla. Další hvězdy, jako Wanye Rooney, Falcao či Robert Lewandowski, jsou až ve druhé polovině žebříčku.

„Nadále pokračujeme ve využívání nových metod analýz, které jsou zajímavé pro fanoušky. Věříme, že tyto ukazatele můžou v budoucnu změnit pohled na profesionální fotbal,“ řekl prezident Bloomberg Sports Bill Squadron.

Index BSports Power Football – TOP 10:

1. Lionel Messi (FC Barcelona/Arg.) 91,25 bodu
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portug.) 91,16
3. Franck Ribéry (FC Bayern Mnichov/Fr.) 89,27
4. Marco Reus (Borussia Dortmund/Něm.) 89,10
5. Andrea Pirlo (Juventus Turín/It.) 88,62
6. Robin van Persie (Manchester United/Niz.) 88,14
7. Giorgio Chiellini (Juventus Turín/It.) 87,46
8. Marek Hamšík (SSC Neapol/SR) 87,01
9. Gareth Bale (Tottenham Hotspur/Wal.) 87,01
10. Santi Cazorla (FC Arsenal/Šp.) 86,37

-Toba/hattrick.cz-
(zdroj fotky: sscnapoli.it)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace