eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hamšík mezi 10 největšími hvězdami, které se nepodívají na MS v Brazílii

Autor:
Datum: 23. 5. 2014

Světový šampionát v Brazílii se neúprosně blíží, mluví se o něm čím dál tím více a fanoušci už se nemohou dočkat, až turnaj konečně začne. Trenéři už dávají pilně dohromady svoje soupisky a blíží se poslední soustředění před turnajem.

Je také ale mnoho hráčů, světových hvězd, které se ať u vlivem zranění, nebo selháním v kvalifikaci na konečný turnaj nepodívá. V souvislosti s tím, sestavil internetový portál sportsbreak.com prestižní žebříček 10 největších hvězd, které se na Mistrovství světa nepodívají.

V tomto žebříčku figuruje i jméno slovenského reprezentačního kapitána Marka Hamšíka. Ten už se před čtyřmi roky na Mistrovství podíval. Bylo to v Jižní Africe, kde se se Slovenskem probojoval až do osmifinále a společně se postarali o velkou senzaci.

V prvním zápase sice remizovali s outsiderem skupiny z Nového Zélandu, ale nemuseli litovat. Zéland totiž nedokázal porazit nikdo. Navíc Slovensko po porážce s Paraguayí 0:2 dokázalo porazit v posledním zápase ve skupině Itálii 3:2, čímž si zajistilo postup a hráči se stali velkými hrdiny.

Jejich cesta skončila v osmifinálovém utkání s Holandskem. Prohráli po velkém souboji 1:2 a to s týmem, který nakonec dokráčel až do samotného finále. Proto výsledek, kterého Slováci dosáhli, byl opravdu mimořádný.

Letos ale Hamšík a spol. nedokázali projít kvalifikační skupinou, přitom se dá říct, že byla celkem hratelná a Slovensko kvalitu na postup rozhodně mělo. Ovšem nedokázali to a tak se Hamšík na turnaj nepodívá.

Teď už ale k samotnému žebříčku. Hamšík se v něm umístil na 9. místě. Žebříčku dominuje švédský útočník Zlatan Ibrahimovič, hned za ním je český reprezentační brankář Petr Čech, který se tak dostal i před třetího Garetha Balea.

Takto vypadá celý žebříček:

  • 1. Zlatan Ibrahimovič (Švédsko)
  • 2. Petr Čech (Česká republika)
  • 3. Gareth Bale (Wales)
  • 4. Silvio (Portugalsko)
  • 5. Theo Walcott (Anglie)
  • 6. Kevin Stootman (Nizozemsko)
  • 7. David Alaba (Rakousko)
  • 8. Makoto Hasebe (Japonsko)
  • 9. Marek Hamšík (Slovensko)
  • 10. Robert Lewandowski (Polsko)

-Michael Chvoj-
(foto: sscnapoli.it)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace