eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VIDEO: První sezona Hamšíka v Neapoli? Nejlepší střelec a sólíčko proti AC Milán

Autor:
Datum: 19. 7. 2014

Klub zaplatí za vyhlédnutého hráče nemalé peníze, jenže posile se nedaří, za svými dřívějšími výkony zaostává a v novém působišti se trápí. Tenhle příběh dobře zná pěkná řádka fotbalistů. Marka Hamšíka se to ovšem netýká. Po přestupu z Brescie se v týmu Neapole okamžitě zařadil mezi opory.

neapol_logoI přesto, že klub zpoz Vesuvu v ročníku 2007/2008 patřil po postupu ze druhé ligy mezi nováčky, společně se svou posilou skončil v Serii A na více než přívětivém osmém místě. Tehdy 20letý Hamšík, za kterého vedení Neapole vypláclo Brescii 5,5 milionů eur, se neztratil. Právě naopak.

Slovenský záložník přišel s vizitkou, že góly dávat umí a svou pověst také potvrdil. Ve své premiérové sezoně nastřílel v 37 zápasech za Neapol 9 gólů, díky kterým se stal nejlepším střelcem celého týmu.

Serie A 2007/2008
2886 minut
37 zápasů (34x v základní sestavě, 3x šel do hry jako náhradník)
9 gólů
4 žluté karty

Během dlouhé sezony dal sice i důležitější branky, ovšem nejen on, ale i řada fanoušků pravděpodobně vzpomíná zejména na trefu z předposledního kola. V polovině května roku 2008 přivítala Neapol slavný AC Milán, který na dálku bojoval se svými konkurenty o příčky zaručující start v předkole Ligy mistrů.

Po půlhodině hry ovšem dostaly plány Rossoneri povážlivé trhliny. Na vlastní polovině se chopil míče Hamšík, proběhl s ním až před pokutové území, kde si pohrál se zkušeným stoperem Kaladzem a povedené sólo zakončil náramně. Pravačkou poslal míč přesně k tyči!

Neapol tehdy favorita porazila 3:1 a Rossoneri hráli v následující sezoně jen Pohár UEFA, dnešní Evropskou ligu.

Sólíčko Hamšíka najdete v čase 0:56:

-pha-
zdroj foto: marek-hamsik.sk


NEPŘEHLÉDNĚTE:

Zlatan se dostal mezi 5 nejlépe placených hráčů světa!

VÝBĚR: 7 fotografií Neymara z dětství. Jak vypadal coby malý klučina?

TOP 3 nejoblíbenější soupeři Lionela Messiho

FOTO: TOP 5 NEJ… obrázků dortmundského snajpra na Facebooku

Reklama


Komentáře


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace